Kursbeskrivelse

HVA TRENER VI I?

Vi trener først og fremst barbent da magedans i stor grad danses barbent. En god myk treningsbukse med strech, og en figurnær t-skjorte/topp er det aller beste, men man skal selvsagt kle seg i det man er komfortabel i. Jeans anbefales ikke, man blir svett! Jeg har hele treningsdrakter til salgs, med powernet (dette er et elastisk stoff som virkelig holder på plass magen.. fra under brystet til hoftene). Dermed blir overkroppsbevegelsene og hoftebevegelsene lett å se/fremhevet.

I tillegg har vi også på oss et hoftebelte, med eller uten lyd. Jeg har belter til salgs på studioet mitt.

 

Trinn 1 / NybegynnerFor de som aldri har vært borte i dette før og trenger innføring helt fra starten av, samt for de som har gått nybegynner før, men ønsker å repetere. Ved påmelding får dere et velkomstbrev med nødvendig informasjons om treningsklær osv.

Trinn 2

b7Vi fortsetter å trene grunnteknikker og sørger for at disse blir korrekt utført. Passer både for de som kommer fra nybegynner og er klar for mer, de som ønsker å befeste grunnteknikkene og bli mer trygg på disse, og de som har danset en del men kun ønsker å ha magedans som en gøy treningsform uten ambisjoner om å bli en dyktig danser.

Trinn 3

b6Går du på lett øvet forventer jeg at man er forholdsvis trygg på både kameler, åttetall og eg.walk. Disse blir ikke forklart, men trent på – som alle andre grunnteknikker. Det blir forventet at man skal klare å kombinere flere grunnteknikker, og at man tar nye kombinasjoner forholdsvis lett. Her vil det også bli lagt mer vekt på improvisasjon underveis.

Trinn 4

b5Dette er trinnet for de som ønsker å bli dyktige danserinner. Her kan man alle teknikker, og har ingen problemer med hurtige teknikker lagt oppå hverandre. Man tar nye kombinasjoner uten store problemer. Her kan ulike dansestiler dukke opp, samt bruk av slør, zills og evt. balansetrening. Improvisasjon blir en naturlig del av treningen.

Teknikk

b4Sier seg selv, dette er ren teknikktrening, helt uten koreografi. For de som ønsker å terpe på teknikker, bli bedre og bedre, eller for de som trenger litt sosial trim. Jeg kan trekke inn både slør, fingercymballer, shaabi og saidi med kjepp. Det kommer ann på hvilken nivå kurset går på.

Treningskurs

Dette er et kurs der instruktør er tilstede for å utføre, se og veilede i teknikker man allerede kan på det nivået kurset er oppsatt på. Det vil altså ikke bli trent inn nye teknikker som dere har vært vant til når vi har hatt “teknikkurs”. Det vil være mulig å komme med ønsker til teknikker man vil trene mye på. Målet er å få en bedre og renere teknikk. Kurset ble første gang gjennomført våren 08 og jeg har fått svært gode tilbakemeldinger på dette.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s